פיברומיאלגיה וביטוח לאומי

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

מחלת הפיברומיאלגיה הינה מחלה כרונית הגורמת לכאבי שרירים מתמשכים ותשישות כרונית. מחלה זו אובחנה בעשורים האחרונים, מה שהופך אותה למחלה חדשה יחסית בעולם הרפואה ולפחות מוכרת ומאובחנת על ידי רופאים רבים.

אבחון המחלה נשען על תלונות החולים והתסמינים שהוא מתאר. מוסדות רבים עדיין לא מכירים במחלה כגורמת לנכות ומזכה בזכויות, דבר שמקשה על החולים לממש את זכויותיהם.

מהי מחלת הפיברומיאלגיה?

פיברומיאלגיה מוגדרת למעשה כתסמונת ולא כמחלה. תסמונת היא צירוף של סימפטומים שמרכיבים בעיה בריאותית בעלת מאפיינים משותפים.

פיברומיאלגיה זו תסמונת אשר הלוקות בה הן בעיקר נשים (כ 95% מהחולות הן נשים) בגילאי 30-50 . התסמונת פוגעת ב 2%-4% מהאוכלוסייה.

מאפייני התסמונת

כאבי שרירים

כאב הוא כאב כרוני אשר יכול להתפשט בכל הגוף, או בחלקים ממנו. הכאב יכול להתעצם או להיחלש במהלך שעות היום, לעתים יש קשר בין מצבי לחץ לבין עוצמת הכאב. נמצא כי ישנם כמה אזורים רגישים במיוחד לסובלים מהתסמונת אשר לחץ במקומות אלה גורם לכאב חזק במיוחד. תחושת הכאב דומה לכאבי שרירים בזמן שפעת, אך היא יכולה להגיע גם לרמות כאב חזקות מאד.

תשישות ועייפות

הסובלים מהתסמונת סובלים גם מתשישות ועייפות כרונית. גם עייפות זו מושווית בדרגתה לתשישות הנחווית בזמן מחלת השפעת. לעתים התשישות היא כל כך חזקה עד כי החולים אינם מסוגלים לצאת מהמיטה וללכת לעבודה. הסתבר כי אחת הסיבות לתשישות כרונית זו נובעת מכך שאיכות השינה של הסובלים מהתסמונת ירודה, וכי הם מתעוררים פעמים רבות במהלך הלילה.

ירידה במצב הרוח והפרעות קשב וריכוז

הסובלים מהתסמונת עלולים לסבול מירידה במצב הרוח עד כדי דיכאון, מחרדות ומפגיעה ביכולת הקשב והריכוז.

בעיות נוירולוגיות

לעתים יכולים להופיע סימנים נוירולוגים כעקצוצים בכפות הידיים ועוד.

תסמיני הפיברומיאלגיה מופיעים אצל חולים בעוצמה שונה. אולם ישנם חולים שהתסמינים תוקפים אותם בעוצמה חזקה מאד, דבר הפוגע באופן משמעותי בתפקודם.

רבים נאלצים לעזוב את מקום עבודתם עקב חוסר יכולת להמשיך ולעבוד, ומדווחים על קושי לתפקד בבית בביצוע מטלות היום יום. חולים אלה נתקלים בקשיים כאשר הם באים לבקש זכויות והטבות בגין הבעיה ממנה הם סובלים.

זכויות לחולי פיברומיאלגיה

למרות שהתסמונת אינה מוכרת כמחלה, מומלץ לאנשים שהוכרו על ידי רופא ריאומטולוג כסובלים מהתסמונת, ואשר התסמונת פוגעת בתפקודם היום יומי, עד כדי חוסר יכולת לעבוד, לא לוותר ולעמוד על זכויותיהם לקבלת אחוזי נכות בביטוח לאומי וההטבות המתווספות לאחוזי נכות אלה.

קבלת אחוזי נכות בביטוח לאומי:

כל אדם הסובל ממחלה או נכות הפוגעות בתפקודו זכאי להגיש בקשה למחלקת הנכות בביטוח לאומי בבקשה לקבל הכרה כנכה. ההליך מתחיל בהגשת בקשה הכוללת מילוי טופס בצירוף מסמכים רפואיים.

לאחר הגשת הטפסים מוזמן העותר לוועדה רפואית בביטוח לאומי אשר קובעת את אחוזי הנכות. במידה והועדה דוחה את התביעה או מאשרת אחוזי נכות נמוכים שאינם מזכים בקצבה ניתן לערער על ההחלטה, וכדאי לשקול להיעזר בעו"ד או בגופים המתמחים במיצוי זכויות רפואיות אשר יכולים לסייע במיצוי זכויות אלה.

החל מ 20% נכות מקבל העותר זכויות שונות: 20% נכות מזכים בשיקום מקצועי. שיקום זה מקנה את הזכות למימון מלא של אבחון תעסוקתי ולימוד מקצוע אשר בו יוכל לעסוק החולה גם עם מגבלות מחלתו או נכותו.

אדם שהצליח להוכיח שיכולתו לעבוד ירדה ב – 50% בעקבות המחלה, זכאי לקבלת קצבת נכות חודשית.

כיום גם נכים עובדים זכאים לקצבה על מנת לעודדם להמשיך לעבוד.

קבלת אחוזי נכות מזכה בזכויות נוספות:

הנחות ברשויות המקומיות, התחשבות במקום העבודה ועוד.

למרות הקושי, מומלץ לסובלים מהתסמונת למצות את זכויותיהם ולא לוותר.

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי