זכויות הסובלים מפוליציטמיה

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

פוליציטמיה - מימוש זכויותישנן מחלות שבהן מחסור במרכיב מסוים בתזונה או חוסר ייצור של הורמון מהווים את מוקד המחלה או התסמונת. במחלות אחרות, המוקד טמון דווקא בעודף של מרכיב כלשהו שמוציא את מנגנוני הגוף מהאיזון הטבעי.

מחלת הפוליציטמיה מהווה דוגמא לכך שעודף, כאשר הוא בא לידי ביטוי במרכיבים שונים של פלסמת הדם, עשוי בהחלט להוות סכנה ובעיה בריאותית. עבור חלק מהחולים במחלה זו ישנם קשיים תפקודיים וסימפטומים המצדיקים תביעה של זכויות שונות. מכיוון שלא כל הזכויות ניתנות באופן אוטומטי, חשוב לדעת למי פונים ואיך עושים זאת נכון.

מהות המחלה והטיפול

הסובלים מפוליציטמיה מתמודדים עם תופעה שיכולה לנבוע בשיבוש במנגנון ההורמונלי או מתפקוד לקוי של מוח העצם. כאשר מיוצר עודף בתאי הדם עשויות להיווצר חסימות בכלי הדם שחלקן אף מסכנות חיים. משום כך, חשוב מאוד לפנות לקבלת טיפול מתאים.

קבוצות אוכלוסייה מסוימות כגון מעשנים, אנשים שנחשפו לחומרים מסוכנים או לרעלים נמצאים בסיכון מוגבר למחלה. כאשר מדובר במצב כרוני, ישנה חשיבות לקבלת תרופות נוגדות קרישה ופעמים רבות עולה הצורך לבצע ניקוז של עודפי הדם מעת לעת. בקרב חלק מהחולים עשויה המחלה להביא לסיכון חיים וכן להקשות על שגרת חיים תקינה. כאשר מתמודדים עם קשיי תפקוד ולעיתים גם עם מחלות נלוות נוספות, חשוב לעשות הכל על מנת לנצל את הזכויות המוענקות לחולים.

תביעת זכויות החולה

את מחלת הפוליציטמיה ניתן לזהות על פי סימפטומים שונים לרבות כאבים, אדמומיות של העור, הזעת יתר, איברים פנימיים מוגדלים (טחול, למשל). הגם שיתר לחץ דם איננו בהכרח מופיע, ישנם חולים שבהחלט סובלים גם מתופעה זאת. כאשר מזוהה המחלה וכאשר רוצים לממש את הזכויות השונות יש להפריד בין חולים שמצבם קל לבין אלה שמצבם התפקודי והרפואי קשה יותר.

עבור כלל החולים, חשוב להימצא במעקב רפואי ולקבל מענה על פי חוק זכויות החולה ועל פי סל התרופות. ניטור מצב המחלה והטיפול בה מאפשרים מניעת מצבי סיכון שונים ויכולים אף להציל חיים. מבחינת מימוש זכויות נוספות, יש בהחלט הבדל בין חולים שונים בהתייחס לסימפטומים וליכולת התפקוד.

כאשר ישנן בעיות בתפקוד ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת שזה יבדוק את ההתאמה בין מצב המחלה לבין הליקויים המוכרים. מכיוון שחולים רבים סובלים לא רק מפוליציטמיה אלא גם מסימפטומים וממחלות נוספות, יש להביא לידיעת המוסד את כלל המחלות והסימפטומים שמהם סובל החולה.

ביטוח לאומי מכיר בהשפעה המצטברת של מחלות שונות הן מבחינת אחוזי נכות והן מבחינת הזכויות הניתנות לחולה. החולים נדרשים בדרך כלל להתייצב מול וועדה רפואית, אך אין חובה לעשות זאת ללא הכנה מוקדמת. מומחים לזכויות רפואיות יכולים לסייע בשיפור אחוזי ההצלחה ובהכנה לקראת הוועדה כך שבהחלט יש משמעות לעצה טובה בזמן הנכון.

מה אפשר לקבל

זכויות הסובלים מפוליציטמיה מעבר לקבלת אבחון רפואי וטיפול מתאים כוללים גם אפשרות לקצבה ולגמלאות שונות. לצורך כך נלקחים בחשבון גיל החולה, היכולת שלו לעבוד, מגבלות שונות. יש גם משמעות לשאלה האם גם יש מעורבות של העיסוק המקצועי בפרוץ המחלה. תגמולים חד פעמיים או קצבאות ניתנים לחלק מהחולים כאשר עבור נפגעי עבודה (מחלת מקצוע) יש זכויות מיוחדות בהקשר תעסוקתי וגם במימון טיפולים רפואיים נוספים.

עבור הסובלים ממגבלות של ניידות והזקוקים לעזרה של מטפל – ישנן גמלאות ביטוח לאומי מיוחדות לעניין זה. יש עוד לציין שמי שאושרו לו אחוזי נכות יוכל לנצל זכויות נוספות בהקשר של מס הכנסה וכן בהנחות הניתנות לנכים בתחומים כגון תחבורה ציבורית, תקשורת, ארנונה ועוד.

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי