פעילות ספורטיבית היא חלק חשוב מאוד בשמירה על חיים בריאים אך למרבה הצער, לעיתים מתרחשות פציעות במהלך הפעילות. כאשר מדובר על פציעה בחוג אירובי, פילאטיס, או בכל מסגרת מסודרת אחרת, ניתן לקבל פיצוי כספי מחברת הביטוח המבטחת את המרכז בו מתקיים החוג. בנוסף, ניתן יהיה להגיש תביעה נזיקית לפיצויים נגד המדריך היה והפציעה נגרמה בשל רשלנותו.
הגשת תביעה לחברת הביטוח
בכל מקרה של פציעה במהלך חוג ספורט, ניתן להגיש תביעה לחברת הביטוח המבטחת את המרכז ולדרוש פיצוי כספי אשר יכסה את הנזק שנגרם למתאמן בעקבות הפציעה.
לשם הוכחת הנזק, חשוב מאוד לשמור את התיעוד הרפואי לאחר הפציעה במלואו וכן לשמור קבלות על הוצאות שונות אשר נאלץ המתאמן להוציא, עקב הפציעה, כמו למשל הוצאות בגין תרופות, טיפולי פיזיותרפיה וכיוצא בזה.
כמו כן, אם היו עדים לפציעה, למשל, מתאמנים אחרים, כדאי לרשום את פרטיהם, על מנת שניתן יהיה לגבות מהם תצהירים ולהזמינם לעדות בעת הצורך.
למותר לציין, כי חברות הביטוח אינן ממהרות לאשר את התביעות המוגשות אליהן ועל כן, רצוי לפנות לעורך דין אשר יטפל בתביעה מול חברת הביטוח וידאג לקבלת הפיצוי הכספי לו זכאי הנפגע.
הגשת תביעה נגד מדריך החוג
במקרים בהם הפציעה של המתאמן התרחשה בשל רשלנות המדריך, קמה למתאמן עילת תביעה נגד המדריך והוא יוכל להגיש תביעה לפיצויים. לשם הגשת התביעה, חשוב לפנות לעורך דין מקצועי, אשר ידאג להכנת תביעה וייצג את הנפגע בבית המשפט. עילת הרשלנות מורכבת משלושה רכיבים, אותם יש להוכיח, על מנת לזכות בתביעה:
- הפרת חובת זהירות: למדריך חוג ספורט יש חובת זהירות כלפי המתאמנים, במסגרתה עליו לוודא בין היתר, כי המתאמנים מבצעים את התרגילים בצורה נכונה ואינם מסכנים את בריאותם. לשם כך עליו לנקוט באמצעי זהירות סבירים ואם לא עשה כן, הרי שהתרשל בתפקידו. יובהר כי אם המדריך נקט בכל האמצעים הסבירים, לא תוטל עליו אחריות בגין רשלנות, למרות כי המתאמן נפצע.
- נזק גופני ממשי: יש להראות כי הפרת חובת הזהירות, גרמה למתאמן לנזק גופני משמעותי. מטבע הדברים כאשר מדובר על נזק פיזי מינורי, אין טעם כלכלי בהגשת תביעה, שהרי מטרתה של התביעה, היא לקבל פיצוי כספי בגין הנזק שנגרם.
- קשר סיבתי: יש להוכיח כי הנזק לו טוען המתאמן, נגרם בשל התנהגותו הרשלנית של המדריך ואין לו מקור אחר, למשל, בעיה רפואית ממנה סבל המתאמן טרם הפגיעה, אשר יכלה לגרום לנזק נשוא התביעה.
חשיבות הליווי המשפטי
קבלת הפיצוי הכספי לו זכאי הנפגע עקב פציעה בחוג ספורט, כרוכה בפנייה לחברת הביטוח ולעיתים גם בהגשת תביעה נזיקית לבית המשפט נגד המדריך, בגין רשלנות, כאמור מעלה. מדובר בהליכים בירוקרטיים ומשפטיים מורכבים ועל כן, על מנת שזכויותיו של המתאמן לא ייפגעו, חשוב מאוד לפנות לעורך דין מומחה, אשר יטפל בכל הליך קבלת הפיצוי לנפגע, מתחילתו ועד סופו.
עורך הדין יוודא ראשית לכל, כי בידו כל הראיות להוכחת הפציעה, לרבות המסמכים הרפואיים, קבלות על הוצאות ועדויות של עדים לפציעה. לאחר מכן, ינסח את כתב התביעה באופן ברור ומוקפד וידאג לקבלת הפיצוי המקסימאלי המגיע לנפגע, בהקדם האפשרי.
לעניין זה נציין כי רצוי לפנות לעורך דין המתמחה בנזיקין ובאופן ספציפי בפגיעות ספורט, על מנת לוודא כי עורך הדין בקיא בהליכים אותם יש לנהל לשם קבלת הפיצוי.