קרדיומיופתיה

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

קרדיומיופתיה זוהי קבוצת מחלות הקשורות לשריר הלב, וכתוצאה מהן הלב גדל למימדים גדולים מהרגיל, מתעבה או מתקשח באופן חמור, עד כדי פתולוגיה. ישנם מספר סוגים לקרדיומיופתיה: שריר הלב חלש מדי, שריר הלב עבה מדי, ושריר לב מוגבל או נוקשה.

שריר הלב חלש מדי

נפוץ ביותר מבין כל הסוגים. הלב, על כל חלקיו- שני חדרים ושתי עליות- מתרחבים מאוד, וכך הלב מאבד את יעילותו. התוצאה של התהליך היא שהחולה מקבל אי ספיקת לב, בה הלב מאבד מיכולתו לספק את הדם לאיברי הגוף, דבר שבא לידי ביטוי בבצקות ברגליים ובקוצר נשימה.

בסוג זה של קרדיומיופתיה תהליך התפתחות המחלה הוא איטי ביותר, עד שהוא יכול להימשך לאורך כמה שנים. ככל שחולף הזמן, כך יורדת יכולת ההתכווצות של הלב. לרוב המחלה נגרמת כתוצאה מגנטיקה, ממחלות ויראליות, מרעלנים ומאלכוהול אותם צורך החולה. שריר הלב רפוי, צבעו חלש מאוד וישנם מוקדי דלקת המופיעים עליו.

שריר לב עבה מדי

חדרי הלב והעליות שבו מתעבים מאוד, ובעיקר המחיצה שבין החדרים. הלב נעשה גדול באופן משמעותי, עד שהוא יוכל לשקול יותר מקילו אחד. תופעה זו גורמת לכך ששריר הלב אינו מצליח להתרפות, הלב מכיל כמויות קטנות יותר של דם ופעילותו נפגעת. סוג זה של קרדיומיופתיה הוא גנטי ועלול להופיע בכל הדורות ובשני המינים כאחד.

שריר לב מוגבל או נוקשה

הנדיר ביותר מבין מחלות קרדיומיופתיה. שריר הלב מתקשה, דבר המוביל לכך שהגמישות שהייתה לו מוגבלת מאוד, וכך יכולת השאיבה של הלב את הדם יורדת. במרבית הפעמים סוג זה של מחלה נגרם כתוצאה ממחלה קודמת כלשהי שגרמה למצב דלקתי בין השריר, מה שגרם למניעת גמישות הלב בעת כניסת הדם.

הסימפטומים של הקרדיומיופתיה

תסמיני כל קבוצות המחלה עשויים להופע בכל שלב בחיים, ללא הודעה מוקדמת, וישנם מקרים בהם הם מופיעים זמן רב לאחר שהתפתחה המחלה בגוף. הסימפטומים כוללים כאבים בחזה לאחר מאמץ או אפילו בעת מנוחת הגוף, תחושת סחרחורות והתעלפויות, כאשר במצבים קיצוניים העילפון יוביל למוות פתאומי, קוצר נשימה ועייפות תוך כדי פעילות, דפיקות לב, הפרעות בקצב הלב, הבטן תופחת, ישנה ירידה במסוגלות לבצע פעילות פיזית, כמות השתן פוחתת, הרגליים והקרסוליים מתנפחים וכדומה.

לקבוצת מחלות הקרדיומיופתיה ישנן תופעות שונות שבמקרים מסויימם עלולות לגרום למוות פתאומי. שגרת חיי החולים משתנה עם גילוי המחלה והם מאבדים את יכולת התפקוד שלהם ברמה זו או אחרת, עד כדי הגעה למצב של חוסר תפקוד מוחלט. לחולים אלה מגיעות זכויות רפואיות אותן יוכלו לממש במוסדות ביטוח לאומי ומס הכנסה. להלן רשימת הזכויות:

זכויות מביטוח לאומי

גמלת נכות כללית – במידה והחולה איבד לפחות 50% מכושר השתכרותו, או מכושר התפקוד במשק הבית- כשמדובר בעקרות בית, עקב אחוזי נכות רפואית העומדים על 60% או על 40%, ואז אחד מהליקויים יהיה 25%, או במידה ומדובר בעקרת בית- 50% נכות רפואית.

גמלת ילד נכה – מוענקת להורים לילדים חולים המוגדרים כנכים בשיעור של 100% נכות רפואית, עד הגיעם לגיל 18.

קצבה לשירותים מיוחדים – ניתנת בתוספת לקצבת הנכות הכללית, כשהחולה נזקק לסיוע בתפקוד היומיומי והוא תלוי בזולתו.

זכויות ממס הכנסה

חולי קרדיומיופתיה בעלי אחוזי נכות של 90% כתוצאה משקלול של כמה מחלות יחד, או 100% נכות הנובעים רק מהמחלה המדוברת, זכאים לפטור ממס.

הורי ילד חולה המוגדר כנכנה בשיעור של 100%, זכאים לשתי נקודות זיכוי בתשלומי מס הכנסה. הזכות חלה גם לגבי הורים שילדם עבר את גיל 18, והוא עדיין מתגורר בביתם ותלוי בהם.

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי