רופא תעסוקתי

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

במצבים בהם אדם אינו יכול לעבוד או לתפקד כתוצאה מתאונת דרכים, תאונת עבודה, מצבים רפואיים, או מחלות כרוניות, הוא זקוק, במסגרת תכנית הטיפול שלו, לאבחון וטיפול של רופא תעסוקתי.

רופא זה נחשב לבעל ידע מקצועי במגוון תחומים המסמיכים אותו לתפקיד, כולל הרכבת תכנית טיפול בהתבסס על הערכת בריאות המטופל, בנוסף להערכת גורמים התנהגותיים וחברתיים המשפיעים על בריאותו.

הוא בקיא בתקנות אגף הפיקוח על עבודה, יוצר תכניות סביבת עבודה המתאימות למטופל, מעריך מחלות נפוצות הנובעות מסביבת עבודה כגון מחלות עור וריאות, ומעריך סיכונים סביבתיים.

רופא תעסוקתי נחשב לבעל הסמכות היחידה לביצוע מבדקים רפואיים לעובדים, לשם הערכת כשירותם להתחלת עבודה או המשך עבודה לאחר פציעה או מחלה.

בנוסף, הוא נחשב לבעל ידע מקצועי בהיבטים חברתיים, סביבתיים ומשפטיים. מקומות עבודה המעסיקים רופא תעסוקתי הם מכונים פרטיים, קופות חולים, מרכזים המעניקים שירותים רפואיים מוסמכים, מקומות עבודה מסוימים ומוסדות ציבוריים.

השירותים הנפוצים ביותר

תפקיד רופא תעסוקתי כרוך בתחומים שונים הכוללים אבחנה המבוססת על היסטוריה תעסוקתית, מידת הנכות או הלקות של המטופל, קביעת כושר עבודה, זיהוי סיכונים תעסוקתיים וסיכונים המצויים בסביבת העבודה, יצירת תכנית לשיקום תעסוקתי כולל היגיינה תעסוקתית, היבטים חברתיים וארגונומיה.

במסגרת תפקידו של רופא תעסוקתי, השירותים הנפוצים ביותר אותם הוא מעניק כוללים:

  • הערכת המצב הבריאותי של המטופל לפני שהתחיל את עבודתו
  • זיהוי מחלות הקשורות למקצועות מסוימים
  • זיהוי גורמי סיכון ופיקוח רפואי במקומות עבודה
  • שיקום מטופלים לאחר מחלה הקשורה למקצוע או תאונות עבודה
  • קביעת אובדן כושר עבודה
  • רישום מעקב אחר התנהלות סביבתית במפעלים ומעקב אחר בטיחות העובדים.

על פי החוק, קיימת חובה לערוך מבדקים רפואיים תקופתיים לעובדים. מבדקים אלו מבוצעים במסגרת כל קופות החולים, וכל עובד הנחשף במסגרת עבודתו לגורמים מזיקים מבחינה בריאותית, רשאי לקבל בדיקה ראשונית במסגרת קופת החולים בה הוא מבוטח.

חשיבות התפקיד

עיקר עבודתו של רופא תעסוקתי, בתהליך תביעת אובדן כושר עבודה היא משמעותית ביותר. הוא נחשב לבעל הסמכות המקצועית לקבוע אם כושר העבודה הוא חלקי או מלא. רופא תעסוקתי מחליט, למשל, אם המטופל מסוגל להמשיך בעבודתו ולקבוע את ההקלות המסוימות להן הוא זכאי במסגרת עבודתו כגון איסור על עבודה פיסית או עבודה המבוצעת בעמידה.

קביעת דרגת אובדן כושר העבודה מתבצעת לאחר בדיקת המידע הרפואי של המטופל, כולל בדיקה פיסית וסקירת מסמכים רפואיים.

בנוסף, הוא נחשב לבעל סמכות מקצועית בתביעות של נפגעי מקומות עבודה, העותרים לביטוח הלאומי. נפגע שנקבעו לו אחוזי נכות, פונה לרופא תעסוקתי על מנת לאשר את הגדלת אחוזי הנכות במקרים בהם מחמיר מצבו הרפואי.

במקרים אשר נובעים ממחלות מקצוע (מחלות הקשורות לפגיעה בעבודה בעקבות משלח יד) או במקרים של תאונות עבודה, הקשורים לרשלנות המעסיק, הנפגע רשאי לתבוע על מחסור של אמצעי ועזרי בטיחות במקום העבודה. לפני ובמהלך התביעה, הרופא התעסוקתי מסייע לו בקבלת אישור רפואי המההוה סוג של אסמכתא כי אכן מדובר בפגיעה שהתרחשה כתוצאה מעבודה.

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי