זכויות רפואיות לסובלים מתסמונת אספרגר

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

תסמונת אספרגר נכללת בתוך הלקויות האוטיסטיות השונות, כשבמקרה זה הלוקים בה אינם פועלים בכפייתיות ובחזרתיות אחר פעולות מסויימות, כשם שמבצעים האוטיסטים. עיקר הלקות בתסמונת אספרגר הוא בתקשורת הבלתי מילולית: הבנה שגויה של הבעות פנים של אחרים או הבנה שגויה של סיטואציות חברתיות. את תסמונת אספרגר ניתן לגלות כבר בילדות, אך לרוב לא לפני גיל 6-7, בעוד שילדים אוטיסטים מאובחנים בגילאי 2-3. מרבית הלוקים בתסמונת זו הם בנים.

הלוקים באספרגר רוכשים את השפה המילולית בצורה תקינה ומסוגלים לדבר כמו כולם. ההתפתחות הקוגניטיבית של הילדים היא תקינה והם מודעים היטב לסביבתם. הלוקים בתסמונת אספרגר מסוגלים לבצע פעולות כגון רחצה והלבשה באופן עצמאי ללא עזרה. בניגוד לאנשים אוטיסטים, האנשים הלוקים באספרגר מנסים לעתים, בצורתם המיוחדת, ליצור קשרים חברתיים, אך בשל מגבלותיהם בתחום זה, המטרה עלולה להיפגם.

תסמונת אספרגר היא מולדת, אך אינה עוברת בתורשה באופן ישיר. גורמיה אינם ידועים עדיין. הרפואה מנסה לאתר את האיזורים במוח שבהם התסמונת מתרחשת, בכדי להבין את שורשיה ואת גורמיה.

תסמיני תסמונת אספרגר

מגעים חברתיים לקויים: לרוב יהיה שימוש לקוי בתקשורת בלתי מילולית- תנועות גוף, יצירת קשר עין והבעות פנים. האדם ייכשל בניסיון יצירת קשרים חברתיים עם בני גילו. הוא לא יראה עניין בשיתוף אחרים. לא תהיה תחושת הדדיות חברתית ביחסיו עם סביבתו.

התנהגות נוקשה: הלוקה באספרגר מתעסק באופן ממוקד וחורג מהנורמה בתחום ובעצמים מסוימים. ביצוע טקסים החוזרים על עצמם נפוץ מאוד. ישנן תנועות גוף חוזרות כמו נפנוף ידיים או אצבעות.

בשל העובדה שהלוקים בתסמונת אספרגר נחשבים כנמצאים ברצף לקויות האוטיזם, הם זכאים לממש את זכויותיהם הרפואיות במוסדות המדינה השונים.

רשימת המוסדות והזכאויות

ביטוח לאומי: מעניק "גמלת ילד נכה" להורי הילד או לכל אפוטרופוס אחר עד הגיעו לגיל 18. כשהילד מגיע לגיל 18 ונחשב כבוגר, הוא זכאי לקבל קצבת נכות כללית.

משרד התעשייה והמסחר: במידה ומשפחת הילד מקבלת גמלת ילד נכה, הם זכאים לקבלת היתר עבור העסקת עובד זר סיעודי לטיפול בילד, כאשר תתקיים אחת מהסיבות הבאות:

  1. בכדי שהילד יוכל ללמוד במסגרת לימודים, הוא חייב מטפל צמוד בשביל עזרה פיזית.
  2. כאשר הילד מנוע מלהשתתף במסגרת לימודית עקב נכותו והוא זקוק להשגחה צמודה.
  3. קיימות נסיבות רפואיות נוספות, פרט לתסמונת אספרגר, שמחייבות טיפול צמוד בילד באותן שעות השהייה בבית.

ממס הכנסה: הורי הילד הלוקה בתסמונת אספרגר ומוגדר כילד נכה בשיעור של 100%, מטעם ביטוח לאומי, זכאים לשתי נקודות זכות בתשלומי המס. הזכות חלה גם לגבי הורים שילדם עבר את גיל 18, והוא מתגורר עדיין בבית ותלוי בהם.

משרד הרישוי: מעניק תו חניית נכה לאנשי האספרגר ועבור ילד הלוקה בתסמונת ומוגדר כילד נכה מטעם ביטוח לאומי.

משרד הרווחה: קיימת יחידה לטיפול באנשים הלוקים באוטיזם, כולל אנשי האספרגר, הן הילדים והן המבוגרים. ביחידה מעניקים להם שירותים שונים.

משרד התחבורה: מעניק הנחות בנסיעה בתחבורה הציבורית, לאנשים בוגרים שמקבלים קצבת נכות כללית מטעם ביטוח לאומי. גובה ההנחות הוא 33% מסך מחירי כרטיסיות האוטובוס.

רשויות מקומיות: מעניקות הנחות בתשלומי מיסי הארנונה להורים לילד אשר לוקה בתסמונת אספרגר ומוגדר כילד נכה מטעם ביטוח לאומי.

בזק: בעת התקנת טלפון בביתו של הלוקה באספרגר, או העתקתו מבית לבית ניתנת הנחה במחיר. כמו כן ניתנת הנחה קבועה גם בחשבון הטלפון. ההטבה ניתנת להורים לילד נכה בשיעור של 100% ולאנשים בוגרים נכים בשיעור של 100% נכות.

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי