כל אדם עלול להיפגע בתאונה, לסבול ממחלה קשה או להפוך לסיעודי עם השנים. יש לכך השפעה עצומה על הבריאות שלו וגם על ההישרדות הכלכלית, בין השאר עקב הסיכון לאובדן כושר עבודה, הוצאות רפואיות גבוהות וגורמים אחרים. כל סיוע שאותו אדם מקבל, במישור הכספי ובמובנים אחרים, עשוי לעשות עבורו את ההבדל.
על פניו, יש רשימה ארוכה של זכויות רפואיות שהאדם עשוי לקבל. הקושי הוא שבמבחן המציאות, רבים אינם יודעים מה עליהם לעשות כדי לקבל את מלוא הזכויות שלהם. אחרים נתקלים מול חומות בירוקרטיות מייאשות, לעיתים עד למצב בו הם מפחדים מראש להמשיך עם התהליך. אז מיהם הגורמים אליהם ניתן לפנות לצורך קבלת הסיוע החיוני כל כך?
פניה ישירה אל המוסד לביטוח לאומי
האפשרות הראשונה היא לפנות למוסד שאחראי על חלק ניכר מהזכויות הרפואיות הניתנות במקרי פגיעה, והוא כמובן המוסד לביטוח לאומי. הליווי של הביטוח לאומי ניתן לכל אורך חייו של האדם, והתקווה היא שהוא יוכל לקבל באמצעות פנייה למוסד והכוונה של אנשיו את מלוא הזכויות המגיעות לו.
כפי שמוכיח מבחן המציאות, בפועל עלול להיות פער לא קטן בין הרצוי לבין המצוי. רבים שניסו להתנהל מול המוסד לביטוח לאומי ולקבל מאנשיו ייעוץ, גילו שהמידע שהם קיבלו הוא חלקי ולא מדויק. יש שיטענו אפילו שהמוסד לביטוח לאומי אינו מונע על ידי הרצון לספק למבוטחים את הזכויות, אלא נוטה להקשות עליהם באופן מכוון.
גם אם אפשר לחלוק על הגישה הזו, רבים יציינו שהתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי עלולה להיות ארוכה, מסועפת ומעט מייגעת. בצד החיובי, אם אתם עושים את זה נכון הרי שתוכלו לחסוך כספים משמעותיים, מכיוון שהסיוע של הגורמים האחרים – אליהם נגיע מיד – כרוך בתשלום.
ניתן לפנות חברות ייעודיות המתמחות במימוש זכויות רפואיות
בישראל פועלות כמה חברות שהתכלית שלהן היא מימוש זכויות רפואיות, כאשר נראה שחברת לבנת פורן היא המוכרת ביותר כאן בישראל. הן מציעות ליווי מלא של הלקוח והתנהלות בשמו מול גורמים שונים שעשויים לספק לו זכויות, לרבות המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח הפרטיות, משרד הביטחון וכן הלאה. היתרון המשמעותי הוא שניתן לקבל כאן מענה מקיף, תוך בחינה אובייקטיבית של מכלול הזכויות שהאדם עשוי לקבל. הסיוע של החברות למימוש זכויות רפואיות עשוי להגדיל את אחוזי ההצלחה, לעיתים בצורה משמעותית, ובכך לאפשר לאדם מיצוי מלא של זכויותיו.
החיסרון העיקרי, ניחשתם אולי נכון, הוא שחברות למימוש זכויות רפואיות דורשת תשלום עבור השירות שלהן (ובצדק גמור מבחינתן). ברוב המקרים התשלום הוא על בסיס הצלחה, כלומר, אחוזים מסוימים מסכום התביעה שמקבל הלקוח בסופו של תהליך. לכן עלולה להיות "נגיסה" במכלול הזכויות המגיעות לו.
סיוע של עורכי דין
ישראל עמוסה במשרדי עורכי דין, בהם תמצאו כאלה המתמקדים בתחום מימוש הזכויות הרפואיות, בתחום המשיק של דיני נזיקין וכן הלאה. מומחיות מלאה של משרדי עורכי הדין עשויה להגדיל גם כן את אחוזי ההצלחה בצורה משמעותית, בין השאר עקב ההיכרות המלאה שלהם עם התקנות והחוקים, תקדימי העבר המשפטיים והדרך הנכונה להתנהל מול הגורמים השונים הפועלים בשדה המשחק בישראל.
יש שיציינו שהסיוע של עורכי דין בתחום מימוש הזכויות הרפואיות הוא רחב ומקיף יותר בהשוואה לחברות הפועלות בתחום, בעיקר מכיוון שהם יכולים להעניק ייצוג משפטי ללקוחות במקרים המחייבים זאת – כולל ליווי בוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי, אותו החברות למימוש זכויות אינן יכולות לספק.
גם במקרה של עורכי דין בתחום, סבירות גבוהה שהתשלום ייעשה על בסיס אחוזי הצלחה ורק במצבים בהם הזכויות ניתנות.