זכויות רפואיות לסובלים מדיכאון קליני

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

עם הזמן דיכאון הפך יותר ויותר נפוץ ואפשר להגיד שכיום זוהי המחלה השנייה הנפוצה ביותר אצל המין האנושי. דיכאון יכול להיותזכויות רפואיות לסובלים מדיכאון קליני משתק ולהשפיע רבות על חיי היום יום שלנו. אם אתם או היקרים שלכם סובלים מדיכאון חשוב שתדעו שיש לכם זכויות ואתם לא לבד.

לסובלים מדיכאון יש אפשרות לקבלת זכויות מהמוסד לביטוח לאומי ומחברות הביטוח השונות. בכדי לממש את הזכויות שלכם עליכם לדעת מה צריך לעשות, למי צריך לפנות ואיך. המשיכו לקרוא ולמדו עוד על זכויות רפואיות לסובלים מדיכאון קליני.

מהו דיכאון? ועד כמה הוא נפוץ?

דיכאון היא מחלה הקיימת בכל העולם. הסטטיסטיקה מראה ש-4.4% מהאוכלוסייה העולמית סובלים מדיכאון וספציפית אצלינו בישראל כ-5.5% סובלים מדיכאון.

לדיכאון ישנם מספר תסמינים נפשיים, לדוגמא: חוסר מוטיבציה, רגשות לא טובים כלפי אנשים אחרים וכלפי האדם עצמו, אי יכולת להרגיש אושר, פחד, בושה, חוסר עניין בתחומים רבים בחיי היום יום, תחושה של אובדנות, פסימיות ועוד.

לדיכאון ישנם גם מספר תסמינים גופניים, כמו: בעיות בשינה, נדודי שינה, שינויים במשקל, שלשולים, עצירות, חולשה, עייפות ועוד.

ישנם מספר סוגים של דיכאון: דיכאון קליני, דיסתימיה, דיכאון מינורי, דיכאון בשל מחלה נפשית, דיכאון בשל מחלה פיזית ודיכאון בשל שימוש בסמים ואלכוהול.

אנשים שסובלים מדיכאון קליני רואים את ההשפעה של המחלה בכל אספקט בחיי היום יום שלהם. הם חווים עצב במהלך רוב שעות היום ולמשך תקופות ארוכות. הם מרגישים את זה בחברויות שלהם, בזוגיות שלהם ובמקומות העבודה שלהם. מאחר שהמחלה הזו יכולה לגרום לאדם לאבד את התפקוד בחיי השגרה, ישנה עזרה מהמוסד לביטוח לאומי וכן זכויות רפואיות לסובלים מדיכאון קליני.

מה התנאים לקבלת קצבת נכות עקב דיכאון קליני?

בכדי להיות זכאים לקבלת קצבת נכות צריכים להתקיים התנאים הבאים:

  • על המתמודד עם המחלה להיות מעל גיל 18
  • על החולה להתמודד עם לקויות, כגון: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח, הפרעות נפשיות אורגניות, הפרעות אכילה, הפרעות תלויות דחק, הפרעות דלוזיונליות וסכיזופרניה.

 כיצד נקבעת נכות בשל דיכאון קליני?

ישנם שני מסלולים שדרכם ניתן לקבוע נכות נפשית בשל דיכאון קליני – דרך פסיכיאטר מוסמך או דרך המוסד לביטוח לאומי. אם המוסד לביטוח לאומי כבר קבע אחוזי נכות לחולה, הוא לא יוכל לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר.

ניתן לפנות לפסיכיאטרים הנמצאים ברשימת הפסיכיאטרים של משרד הבריאות ולקבל דרכם שירותים במסגרת סל השיקום של משרד הבריאות, זאת ללא צורך לבצע את הליך קביעת הנכות דרך המוסד לביטוח לאומי.

כאשר פסיכיאטר מומחה הוא זה שקובע את אחוזי הנכות לחולה תהיה גישה רק לסל השיקום של משרד הבריאות.

ניתן גם לפנות למוסד לביטוח לאומי בכדי שזה יקבע לחולה אחוזי נכות. על החולה יהיה להתייצב מול הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי לצורך קביעת אחוזי הנכות.

בשתי הדרכים אחוזי הנכות יקבעו לפי חומרת מצבו של החולה וישנם גורמים שונים שיכולים להשפיע על גובה אחוזי הנכות שיקבעו לו, לדוגמה: מחלות גופניות או לקויות.

סל שיקום למתמודדי נפש

סל השיקום הוא למעשה חבילת סיוע ממשרד הבריאות למתמודדי נפש. סל השיקום כולל שירותים בתחומים שונים (למשל: לימודים, תעסוקה ודיור) ומסגרות מתאימות. מתמודד הנפש יוכל לקבוע לעצמו תוכנית שיקום, יחד עם גורמים שונים, והיא תוגש לוועדת השיקום האזורית.

לכל מתמודד נפש יותאם סל השיקום שמתאים לו באופן אישי, לצרכים שלו ולרצונות שלו בכדי לסייע לו עד כמה שניתן. ראו גם: זכויות מהמדינה לסובלים מהפרעות נפשיות.

זו זכותכם!

דיכאון הוא מחלה לכל דבר ואנשים רבים מסביב לעולם סובלים ממנה. אנשים שסובלים מדיכאון קליני אשר משפיע כל כלל חייהם ומקשה עליהם לעבוד, למצוא עבודה או להחזיק בעבודה, יוכלו לקבל סיוע מהמדינה.

בכדי לעשות זאת יש לקבל אחוזי נכות, מפסיכיאטר מוסמך או מהמוסד לביטוח לאומי. לאחר קבלת אחוזי הנכות מתמודד הנפש יוכל לקבל סיוע כחלק מסל השיקום של משרד הבריאות. חשוב לדעת שיש לאנשים עם דיכאון קליני זכויות וניתן לממש זכויות רפואיות אלו ולקבל תמיכה. אז למה אתם מחכים? גשו ממשו את הזכויות שלכם לסיוע ונסו לשפר את חייכם.

 

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי