מריחואנה רפואית

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

תגלית חדשה של תרופה המשפרת איכות חיים, מפחיתה כאבים, מצמצמת סימפטומים ומקילה על סבלם של חולים קשים, נשמעת כמו תגלית מרעישה, משמחת, שלא ניתן להתעלם ממנה.

בשנים האחרונות, נמצאה תרופה כזו, אך הרעש מסביבה נובע ממקורות אחרים לגמרי מהצפוי. התרופה נקראת מריחואנה רפואית (או קאנביס רפואי). המריחואנה הרפואית היא למעשה מיצוי של צמח הקנביס, אותו צמח ואותו תהליך המשמשים גם להפקתם של הסמים האסורים חשיש ומריחואנה.

ההבדל בין הסם הבלתי חוקי לתרופה החוקית בה נעשה שימוש בבתי חולים ומרפאות, הוא הפקתה המבוקרת של המריחואנה הרפואית, והשימוש בה שנעשה רק בהוראת רופא ולאחר קבלת רישיון מיוחד ממשרד הבריאות.

באיזה מצבים מומלץ השימוש בקאנביס רפואי?

מריחואנה רפואית ידועה כבעלת השפעה חיובית בשיכוך כאבים, כחומר אנטי- דלקתי, וכמעורר תיאבון. על כן, השימוש בחומר על ידי רופאים נעשה במצבים בהם חולים סובלים מכאבים קשים (אם בעקבות מחלתם, או בעקבות הטיפול במחלה), וכאשר מתעוררת בעייה תזונתית בעקבות ירידה משמעותית בתיאבון. השימוש בקאנביס כיום מותר לחולי סרטן (שעשויים לסבול כאבים בעקבות המחלה ומתופעות לוואי שונות של טיפולי ההקרנות והכימותרפיה), אפילפסיה, איידס, קרוהן, דמנציה, אלצהיימר, פרקינסון ועוד.

כאשר חולים במחלות שאינן מופיעות ברשימה המוכרת של מחלות להן מומלץ שימוש בקאנביס רפואי, נדרשים החולים, או הרופאים הממליצים על השימוש בחומר, להציג בפני משרד הבריאות מחקרים רפואיים המראים את יעילותו של הקאנביס לטיפול או להקלה בסימפטומים של אותה מחלה. ישנן עמותות שעוזרות לחולים במציאת מאמרים כאלה. בדרך כלל נחשבים חולים סיעודיים למועמדים טבעיים לשימוש בקאנביס הרפואי, מכיוון שיכולת התפקוד שלהם נמוכה ביותר, והם נוטים יותר מאחרים לפתח תופעות לוואי ולסבול מטיפולים ארוכים ומכאיבים.

בדרך כלל השימוש בקאנביס מומלץ כאשר התרופות הקונבנציונאליות אינן משפיעות עוד, או שתופעות הלוואי שלהן בלתי נסבלות עבור החולים. בחלק מהמקרים אין בכלל תרופות אחרות שיכולות להביא את החולים לשיפור ניכר כמו הקאנביס הרפואי. בהקשר זה חשוב לציין, שהקאנביס גם זול יותר בהשוואה לתרופות אחרות…

מה צריך לעשות כדי להשתמש בקאנביס רפואי?

כאמור, הקאנביס הוא סם בלתי חוקי, הנמצא בפקודת הסמים האסורים. ולכן צריכתו ללא רשיון (גם במצב של מחלה או כאבים קשים) אינה חוקית. כיום בארץ ישנם מספר חקלאים בעלי אישור מיוחד לגידול של קאנביס רפואי.

החולים עצמם נזקקים לרשיון מיוחד לצריכה עצמית של החומר על מנת לא להחשב לעבריינים. על מנת לקבל רשיון זה, צריכים החולים (או המטפלים בהם) להגיש בקשות מיוחדות למשרד הבריאות. הבקשה חייבת לכלול תיאור של מחלתו ומצבו הכללי של החולה, נימוקים מדוע לא ניתן עוד להשתמש בתרופות אחרות ומדוע עדיף השימוש במריחואנה הרפואית, וכמובן- המלצות ואישורים של הרופאים המטפלים.

המלצה רפואית חייבת להרשם על ידי רופא מומחה (בתחום המחלה ממנה סובל המטופל), ולא על ידי רופא משפחה. היא כוללת את כל מהלך המחלה והטיפולים שניתנו לחולה עד לאותה נקודה. לאחרונה, אישר משרד הבריאות לחמישה רופאים נוספים לאשר טיפול במריחואנה רפואית עבור חולי סרטן- אלה מנהלי המחלקות האונקולוגיות בבי"ח רמב"ם, זיו, אסף הרופא, שיבא ואיכילוב. להחלטה זו משמעות אדירה- זמן הטיפול בבקשות הרבות לשימוש בקאנביס רפואי המגיעות מידי יום למשרד הבריאות הוא ארוך ביותר.

המצב שנוצר הוא שחולים שיכולים לקבל תרופה שתקל באופן משמעותי על כאביהם- פשוט מחכים זמן ארוך בתור לקבלת הרשיון. הוספתם של רופאים נוספים היכולים לאשר את מתן הטיפול יכול להקל ולקצר את זמן ההמתנה עבור המטופלים במחלת הסרטן.

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי