זכויות רפואיות לחולים באלצהיימר

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

אלצהיימר זוהי מחלת "אל חזור". זוהי מחלה קשה מנשוא, מתקדמת באיטיות ובלתי נעימה לחולה ולסובבים אותו. מחלת האלצהיימר מתגלה על פי רוב המקרים בקרב אוכלוסיית הקשישים בשלב מאוחר בחייהם, כאשר תסמיניה הראשונים עלולים להיות ירידה ביכולתו הקוגניטיבית של החולה, ובהמשך ירידה עד כדי החמרה ביכולת התפקוד היום יומית. תחילתה של המחלה מלווה בפגיעה בביצוע מטלות מורכבות ובאיבודו של הזיכרון לטווח הקצר. בשלב מתקדם יותר, ייתכנו גם התקפי זעם מצד החולה כלפי הסובבים אותו, עד כדי כך שיהיו מלווים לעתים באלימות פיזית ומילולית.

כאשר המחלה נמצאת בשלביה המתקדמים, עלול להתפתח פעמים רבות ה"שטיון"- החולה מאבד את יכולתו לבצע פעולות פשוטות כגון אכילה, רחצה, הלבשה, דיבור, שינה, שליטה על סוגריו וכדומה, והוא עלול לאבד את זכרונו עד כדי שכחת האנשים הקרובים אליו, שמו, זהותו וביתו.

לחולי אלצהיימר מגיעות זכויות רפואיות וכלכליות במספר מוסדות מתוקף מצבם הבריאותי אשר נובע מן המחלה. זכויות אלו באות על מנת להקל במקצת, עד כמה שניתן, על חייהם של החולים.

להלן רשימה של זכויות חולי האלצהיימר במוסדות השונים:

הזכויות מטעם מס הכנסה

חולי האלצהיימר זכאים לקבלת פטור רפואי ממס עקב מחלתם, כולל את התשלומים הנגבים מהפנסיה שהם מקבלים. ייתכן גם החזר רטרואקטיבי במקרים מסויימים. אדם שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנכה בשיעור של 90% ומעלה, זכאי לפטור מתשלומי מס. אחוזי הנכות שלו יכולים להיות כתוצאה ממחלת האלצהיימר בלבד או כתוצאה של כמה מחלות שמתווספות למחלת אלצהיימר. הפטור ממס עשויי להינתן לחולים הזכאים עד שש שנים אחורנית, בנוסף לשנה הנוכחית, בה הוגשה הבקשה לפטור ממס ההכנסה.

הזכויות מטעם המוסד לביטוח לאומי

קצבת נכות כללית: חולי אלצהיימר זכאים לקבלת קצבת נכות כללית אשר באה במטרה להבטיח את הכנסותיהם לאחר שאיבדו את כושר ההשתכרות שלהם בעבודה כתוצאה מן המחלה, או במידה ומדובר בנשים שהיו עקרות בית בטרם המחלה, הן איבדו מכושרן לתפקד במשק ביתן.

על מנת שיוכלו לקבל את קצבת הנכות, על חולי האלצהיימר להיות מעל גיל 18 ועד גיל הפרישה לגימלאות (נשים בגיל 64, גברים בגיל 67), בעלי אחוזי נכות רפואית העומדים על 60% או על 40% נכות, כאשר לפחות אחד מהסעיפים עומד על 25%. במקרים של עקרות בית- 50% נכות רפואית. בנוסף החולים צריכים להיות עם 50% לפחות של אובדן כושר השתכרות או של אובדן יכולת התפקוד בעבודות משק הבית, במקרה של נשים עקרות בית. פרט לאחוזי הנכות הרופאית ואובדן כושר העבודה, בכדי לקבל את קצבת הנכות הכללית, על החולה לעמוד בקריטריון כספי- לא יהיה בידיו סכום הכנסה חודשי מעבודה או ממשלח יד אשר עולה על הממוצע במשק.

קצבת סיעוד: חולי אלצהיימר שעקב מחלתם זקוקים לסיוע במהלך היום יום ולהשגחה צמודה, זכאים לקבל את קצבת הסיעוד אשר משתווה למספר שעות עזרה בשבוע, בהתאם למצב החולה, או בדרך של מתן שירותים כגון הספקת ציוד, מרכזי יום לקשיש וכדומה.

הזכויות בקופות החולים

חולי האלצהיימר זכאים לקבלת מספר הטבות מקופות החולים השונות:

  1. משרד הבריאות משתתף בהוצאות הטיפול התרופתי עבור החולים.
  2. עבור טיפולי שיקום למיניהם, ישנה השתתפות של משרד הבריאות.
  3. קופות החולים מאפשרות קבלת טיפולי פיזיוטרפיה במסגרתן עבור החולים, במטרה לסייע להם בהתמודדות עם המחלה.
  4. משרד הבריאות נותן הנחות משמעותיות לחולי האלצהיימר ברכישת מכשירי שיקום ואביזרים שונים שנועדו להתמודדות עם המחלה.

למידע נוסף: הכנת עובד זר לטיפול בחולה אלצהיימר

אולי יעניין אותך גם:

אילו גופים עוזרים במימוש זכויות רפואיות?

072-3940742
אנחנו כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי